Jullov?

De senaste dagarna har varit lite sega, därav lite mindre uppdatering. Helgen som gick var verkligen sega dagar för min del, kände inte för att göra så mycket alls. Tror det blir lite så när folk börjar åka hem för lov och de som är kvar bara tänker på att det snart är lov. Men ägnade i alla fall helgen åt att sy ett par bivackskor som ska kunna användas under vintern sen när vi är ute, tror de kan bli helt ok men måste köpa lite mer liggunderlag bara innan de blir helt klara för att stabilisera upp lite mer. Då kanske jag kan visa bild :) Gårdagen ägnades åt reflekion och utvärdering av oss som grupp under tiden som gått här (bara fyra månader sen jag kom hit, galet!!). Vi pratade väldigt mycket om hur gruppen fungerar, vad som händer i olika situationer och varför det händer och hur man kan förändra det. Väldigt intressant att höra allas tankar! Det är en stor skillnad jag märkt hos mig själv sedan jag började här - jag reflekterar så mycket mer över upplevelser och erfarenheter än tidigare. Vi elever uppmuntras till att göra det mycket, fundera och reflektera både själva och tillsammans kring varför saker går som det går och vad som orsakar det, och när vi är ute på tur sitter vi nästan varje kväll runt elden och pratar om dagen som gått. Det tycker jag man lär sig mycket av, som en av våra lärare sa för ett tag sedan att det är egentligen inte förrän man har reflekterat över en upplevelse som man faktiskt uppskattar den och lär sig någonting av det.
Igår kväll samlades vi också några i ett av skolans klassrum och tittade på Reel Rock 11, fantastiskt vacker, inpirerande och rolig film!
Idag har vi haft lite miniavslutningsdag typ med hela OA (NFL+NFG tillsammans med våra lärare), vi har varit och bowlat i en liten bowlinghall som ligger mitt ute i skogen utanför Kronoby och det var få av oss elever som hade hört talas om att det finns en bowlinghall här tidigare haha. Efter det var det Pidroturnering (pidro är ett kortspel som är väldigt populärt i Finland och speciellt Österbotten tydligen) och nu ikväll var vi ett litet gäng av de NFLare som är kvar som gick till byns pizzeria och åt middag!
Känns konstigt på något sätt när det är så tomt här på skolan för att så många åkt hem redan. Är faktiskt inte så taggad på jullov alls, det är väl mysigt att komma hem ett litet tag men jag trivs så bra på den här skolan, med de engagerade och kunniga lärarna, upplägget på utbildningen och framförallt de häftiga och inspirerande människorna som finns här. Så många olika typer av människor, med olika bakgrund och erfarenheter som jag lär mig så otroligt mycket av, och inte minst så fina vänner.
Känner mig lyckligt lottad som helt ärligt kan säga att jag redan längtar till nästa termin.
 
Vårt standard korridorshäng i en hög på golvet