OS och paddling med barn

I söndags var det traditionsenliga Olympiska spelen här på skolan. Två av eleverna från NFG segrade förra året som Frankrike, så de var värdar för årets upplaga, och jag och Anna tävlade som Sverige. Det bjöds på frågesport (måste ju tillägga att Sverige gick segrande ur den deltävlingen 😎✌🏼), putta Renault på parkeringen, boule, flyga pappersflygplan, Tour de France och parkour. Både gamla och nuvarande OAelever var med och även våra lärare, det var himla kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Tuomas Kauko
 
Igår var det meningen att vi skulle varit lediga eftersom vi hade skola i lördags, men på grund av lite missförstånd och så så var det en del som behövde förberedas inför idag och imorgon så den dagen blev inte så ledig. Sånt som händer. Idag har vi nämligen paddlat kanadensare på Kronobyån med 14 elever från Kyrkostrand-Jungmans skola i Jakobstad, en skola som vi haft ett par kundprojekt med tidigare. Det var lite halvt som ett kundprojekt men inte en full dag och inte lika höga krav på oss som under ett kundprojekt (kändes det som i alla fall). Barnen från den skolan är väldigt trevliga också så det var helt okej ändå. Jag var inte med och paddlade idag för jag försöker bli frisk från förkylningen, men var med som lite markservice och körde ut lunch till där de skulle avsluta. Barnen verkade nöjda vilket var jättekul eftersom det var en del som var lite osäkra i början. Imorgon ska vi göra samma sak men med deras parallellklass, hoppas det går lika bra då! :)
 
 
 
Fick reda på idag också att jag fått praktikplats på Keb i sommar och det känns jättekul!! Toppenbra att få en inblick i guidejobbet innan NFG, tror det kan underlätta lite under nästa år, även om det bara är 2,5 vecka.
 
På torsdag åker vi mot Åbotrakten för en veckas "Inför spec". Under hösten på NFG har man ju fem veckor specialisering inom antingen klättring eller paddling (man kan göra egen spec också om man vill). Jag har valt paddling så vi ska paddla under några dagar och även klättra en dag med klättrarna så får de visa vad de lärt sig under denna vecka, för att förbereda oss inför specarna i höst. Kul att paddla kajak igen, har ju aldrig gjort det innan jag kom hit i höstas, men det var väldigt kul då i alla fall!