Staffan var en vildmarksguide

Idag kom vi ut på isen någon timme senare än igår, eftersom vi hade i uppdrag att lussa för hela skolan i matsalen klockan tio. Vår rektor håller på traditionerna och varje år går uppdraget runt mellan de olika linjer som finns på skolan så i år var det vår tur. Är väldigt nöjd med vår insats måste jag säga, vi tränade bara lite igår men ändå gjorde vi succé idag (well, nästan i alla fall). Vi gjorde om Staffansvisan lite så det märkes att det var Outdoor Academy som sjöng, det tyckte våra lärare var kul så här är texten till den (kan inte ta någon cred för att ha bidragit till texten dock):

Staffan var en vildmarksguide
Vi tackom nu så gärna
han guidar sina kunder fem 
så att dom ska nå toppen
Inga toppar synes än,
Här i Österbotten är det platt ju

Nu är gas uti vart kök
Vi tackom nu så gärna
Havregröt och massa snacks
allt för att orka dagen
Skidorna vi sätter på,
Svänger ner för bergen en i sänder 

Nu är fröjd uti vart tält 
Vi tackom nu så gärna
Termosen den har vi vält 
Tur att jag har min sovsäck
Skrattar gör vi allra bäst,
När vi går tillsammans allihopa

Sen drog vi ut på isen igen, i gruppen på 4-5 pers själva utan lärare och så skulle vi i princip bara åka, undersöka isarna och sätta waypoint på GPSen som visade hur långt vi tog oss. Min grupp gjorde ett bra jobb tycker jag, orienteringen gick bra och vi tog oss ändå rätt långt på förhållandevis kort tid och halvdana isar. Det tar ju lite tid när man måste stanna och kolla isen rätt ofta, vilket vi behövde i perioder. Vädret var lite kallare än igår, lite blåst och efter typ halva turen började det snöa, så på vägen hem igen hade vi motvind, halvdålig is och snö, det gick lite långsamt men man måste ju få några sådana turer också, det är ju mysigt på sitt sätt. Det sjöng så fint i isen också när vi åkte på tunnare. Det är kul att vara ute just för att testa isen, jag lär mig väldigt mycket på det. Största lärdomen är nog att isen håller så mycket mer än man tror, när man var liten hette det ju hela tiden att man skulle akta sig för att gå ut på isen och sådär, men det är kul och nyttigt att utmana ödet lite och nu på såna här turer är ju bästa tillfället att göra det. Never trust a man with a shiny gear ;) Innan vi åkte iväg på skridskorna såg vi fyra havsörnar som satt på isen en bit bort. Vi såg några igår också, och när vi var här och paddlade i somars såg vi en hel del, kul att de är så himla många! :)

Sen när vi kom hem så gick vi och handlade lite och nu har vi ätit middag. Allt går lite på halvfart nu, många är trötta efter Ruka förra veckan och för att det är slutet av terminen och inte några fler roliga turer att se fram emot innan jul. Vi får komma tillbaka efter jul, då jäklar kommer alla att vara taggade inför all skidåkning som kommer bli av i vår. Vi har förresten superplaner till sportlovet, så det kommer bli gryymt! Det är kul att tänka på när man är lite trött :)

Innan vi for ut på isen så överraskade vår lärare oss alla med att bjuda på lussebullar

Fix med GPSen

Försök till gruppbild, var lite svårt att titta bara eftersom det snöade rakt in i ögonen hehe


Kommentera här: