Jag lever!

Hemma igen efter två grymma veckor på frysartur och i Ruka! Ska skriva ihop några inlägg om den senaste tiden sedan jag sist uppdaterade så får ni se lite bilder också :)
Fick en fråga i ett tidigare inlägg om jag kunde visa en bild på hur vårt schema såg ut i höstas också, så här kommer båda terminerna! Sen kan schemat alltid ändras och uppdateras beroende på väder och vind, inte för att vi inte far ut för att vi inte vill ha dåligt väder utan för att vi ska kunna lära oss så mycket som möjligt på resorna. Det går till exempel inte att lära sig så mycket om laviner om det inte finns någon snö :P Men såhär har i alla fall vårt schema sett ut hittills och framöver än så länge!
Några förklaringar: WAFA står för Wilderness Advanced First Aid och är alltså en vildmarksbaserad första hjälpen-kurs. Kundprojekt är när vi som klass får olika projektuppdrag. De två kundprojekt vi fått hittills (det i höstas och kommande vecka) har varit att vi ska anordna en friluftsdag för skolbarn. I höstas var vi hela klassen på 40 elever men till kommande vecka har vi fått fyra olika skolklasser istället, vilket gör att vi blir färre av oss på lika många barn, vilket då blir lite mer jobb. Kundprojeket planeras helt och hållet från scratch av oss: vad vi vill att barnen ska lära sig, hur ska vi se till att det blir kul samtidigt, hur vi löser lunch osv. Väldigt lärorikt var det sist i alla fall! Gemensam tur är en gemensam tur tillsammans med NFG (andraårseleverna).
 
 

Kommentera här: