Ruka

Efter att vi avslutat frysarturen och alla bilar var hämtade styrdes kosan mot skidorten Ruka som ligger några få mil från ryska gränsen. Vi kom dit på lördagskvällen efter att ha stannat och handlat mat på vägen och bodde i stugor i frysarturgrupperna under helgen. Söndagen var en välbehövlig vilodag, alla var rätt trötta i framförallt kroppen men även huvudet, så den dagen gjorde vi precis vad vi kände för vilket var helt underbart. Tog lång sovmorgon, gjorde en god brunch, tog en liten längdtur runt Ruka, läste, pratade en massa strunt och lagade tapas till middag. På måndagen flyttade vi runt en del, för då kom alla skolans andra elever: språklinjerna, fysio, NFG, base camp och andra som studerar på skolan. Base campeleverna är ungdomar som just gått ut grundskolan, och vi delades in så vi bodde tre eller fyra av oss från NFL med ungefär lika många base campare i stugorna. Måndag till fredag lunch var det åkning, liftarna var öppna till 19 varje kväll så det blev verkligen mycket åkning för det tog emot att gå in innan liftarna stängt :) Det var obligatorisk skid- eller snowboardskola måndag till torsdag mellan kl 10-15:30 och frivillig åkning efter det. Tyvärr var skidskolan inte någon höjdare, även fast jag utvecklade min egen åkning en hel del så hade jag förväntat mig ett lite mer genomtänkt upplägg, lite fler bra övningar att ta med sig och lite mer personlig feedback, så dagens höjdpunkt var när alla som ville från klassen drog ut och körde hela kvällen och bara lekte runt. Som lärare hade vi en tidigare elev från OA som arbetar som skidlärare i Ruka och en av våra egna lärare. NFG-eleverna höll i skid- eller snowboardskola med övriga elever på skolan, så det ska vi få göra nästa år. Det ska bli kul! :) Då kommer vi också att byta gren, så man måste åka något annat (skidor, snowboard eller telemark) än vad man gör i år. Eftersom jag valde att åka skidor denna säsong ser jag fram emot att stå lite mer på brädan till nästa år! Jag saknar den!
Vi hade rätt molnigt och dimmigt de första typ två dagarna av åkning, men sen skärpte vädret till sig och det blev några dagar med riktigt kallt och klart väder. Och framförallt – fantastiska solnedgångar!
 
Klassrummet för dagen :)
 
 
 
 
 
 
Efter två minst sagt internsiva veckor orkade vi knappt stå på benen
 
Denna vecka är det kundprojekt på schemat, vi har vårt projekt imorgon där vi är fem från klassen som ska håll i en friluftsdag för 31 elever i årskurs 1-6 på Öja skola med temat hur djuren gör på vintern för att överleva. Vi har planerat en del roliga och förhoppningsvis lärorika aktiviteter, men det är alltid svårt med barn då man verkligen måste få med dem i entusiasmen liksom, men det ska nog gå bra! Det hjälper ju en del när man är så barnslig själv hehe.
 
Sen åker Lisa, Anna, Jimmy, Wolf, Frida och jag mot sportlov i Sverige i två veckor, förhoppningsvis kan vi åka redan på fredag morgon. Då ska vi hitta på en massa roligheter, vad vet vi inte exakt än då det beror på vädret, men topptura kommer vi definitivt göra, kanske klättra lite is eller inomhus, åka lite system, kanske längdskidor och vila lite. Vi kommer helt klart ha kul tillsammans oavsett vad vi gör :) Sen när vi börjar skolan igen gör vi det i Sverige, närmare bestämt Hemavan/Tärnaby och då ska vi lära oss så mycket vi bara kan om laviner, vinterfjäll, toppturer, hur man bygger snöbivack och en massa annat. I Tärnaby (Boksjön) kommer vi att bo i en nedlagd skola där vi bodde under fjällblocket i höstas också större delen av tiden. Efter dryga två veckor där flyttar vi oss till Abisko/Gränsen/Narviksområdet där vi kommer topptura lite med NFG som är där innan det är dags för långtur i fem nätter. Och efter det är det påsklov! Så nu är det packning för 10 veckor framåt med gasen i botten som gäller så vi kan åka mot snö så snart som möjligt! :D

Kommentera här: