Helgen och längdskidor!

I söndags for vi några stycken och klättrade i Bennäs, där de har en inomhusvägg man kan hyra. Det var kul men det märktes att jag inte klättrat på ett bra tag, en av de lättaste lederna som jag klättrade som första uppvärmning kändes helt katastrofal, men det kändes inte riktigt så dåligt under hela träningen som tur var. På vägen hem körde Anna, Jimmy och jag en storhandling som ledde till en storröj av skafferi och kyl när vi kom hem. Vi alla som bor i internat A (den internatsdel där jag bor) har typ varsin kylhylla och varsin skafferihylla, men eftersom vi tre alltid lagar mat tillsammans så omorganiserade vi oss till gemensamma hyllor så vi fick plats med all mat efter storhandlingen :) Sen fick vi värsta flytet och förberedde en massa mat till frysarturen. Eller mat och mat, vi kommer behöva äta en galen massa energi eftersom kroppen måste hålla värmen dygnet runt plus att vi ska gå på skidor på dagarna, så det kommer bli mycket typ snickerskakor och chokladbollar som får komplettera mackorna till lunch. Och så gjorde vi en stor kalender så vi kan börja planera sommarlovet!
Om söndagen var på topp så var nog gårdagen det motsatta, jag hade typ ingen motivation till att göra någonting alls och var väldigt trött hela dagen. Vi hade ännu mer utrustningsreparation och lite grundläggande skidvårdsgenomgång. Sen när vi slutat pluggade vi till artprovet som är den 25 januari. Det är en del av vildmarksguideexamen som man egentligen gör i NFG, men vi i NFL kan få göra det redan nu så behöver vi inte göra om det i NFG (så länge vi klarar det såklart). Årets NFG har valt att dela upp det i två delar, så de hade prov på alla växter (träd, mossor, lavar osv) i höstas och nu den 25e är det prov på djurarter som innefattar 93 fåglar, 20 fiskar, typ 30 däggdjur och x antal ryggradslösa djur. På däggdjuren ska vi även kunna vissa spår och fåglarna vissa läten. Det blir mycket att plugga in men kul när man kan det får vi hoppas!
Idag hade halva klassen längdskidåkning vilket var jättekul, vi åkte på ett elljusspår som ligger i Kokkola 15 km härifrån :) Sen har vi ätit lasagne till middag, imorgon blir det ännu mer utrustningsreparation och skidfix!
 
Vi lär ju inte svälta ihjäl den närmsta tiden i alla fall...
 
Planering, planering
 
...Och så lite skidfix!
 
Snabbast i spåret B)

Kommentera här: