Skridskor i soluppgången

Efter att jag skrev i tisdags när vi hade åkt längdskidor så har vi egentligen inte gjort så jättemycket i skolan, förutom ännu mer utrustningsfix. Vi håller på med en pulka som några tidigare elever gjort, och igår kom tyget till den så då jobbade jag lite med att sy det så man kan stänga om sakerna som ligger i. Är ju inte bästis med symaskiner dock så det gick inte fort, men det blev så gott som klart till slut i alla fall. I torsdags hade vi en del intressanta saker på schemat, först hade vi lektion om ledarskap med David och sen efter lunch gick vi igenom VHF, spot och satellittelefon, hur de fungerar och när de används, och sen fick vi gå ut och testa. Det var jätteintressant!
 
Laga repa
 
Ledarskapslektion
 
Letar satelliter så satellittelefonen ska funka... ;)
 
På fritiden har vi gjort desto mer dock, i onsdags åkte Anna, Jimmy, Alpo och jag till längdspåret i Kokkola igen och åkte lite skidor. Det finns många olika distanser på rundor man kan köra som är upplysta men den längsta 10 km-rundan är inte upplyst så då drog vi på oss pannlamporna och körde, det var jättemysigt!
 
 
Sen i torsdags fick vi ryck igen och gjorde massa mat till frysarturen och sen klämde vi ihop oss i soffan och kollade på film (på en torsdag yolo)! Igår skulle vi till ishallen och spela hockey, men vi blev utkastade för de skulle fixa isen, så då blev det så att vi körde på ån istället :) Sen åt vi som är kvar här över helgen middag tillsammans, det blev halloumiburgare med massa goda tillbehör och till och med en gudomlig cheesecake till efterrätt till och med!
 
 
Imorse gick Lisa, Anna och jag upp tidigt för att åka långfärdsskridskor, planen var att vara ute i god tid tills solen gick upp, så strax efter nio var vi ute på isen och hann komma ut en bit tills solens första strålar kom fram, och det var så fint!! Motvind hade vi gott av de första par timmarna tills vi kom till öppet vatten i nordväst, sen när vi vände tillbaka bara blåste vi hem på helt underbar is! Svängde förbi Alpo på vägen som satt och pilkade :) Förutom det har det varit plugg inför artprovet som står högst upp på prioriteringslistan, så inatt drömmer jag kanske om tordyvlar, ljungpipare, småvesslor och rovspindlar ;) Imorgon lutar det åt att vi ska gå ut och träna på sök med transceivers, det blir kul och någonting som jag verkligen måste lära mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Finfina bilder!!

Svar: Tusen tack! :)
outdoorliv.blogg.se

Kommentera här: