Kundprojektsvecka & forspaddling

Veckan som skolan började igen hade vi kundprojektsvecka. Vi fick fyra olika projekt som vi delade upp med några ansvariga för varje projekt. Det var två friluftsdagar för två olika skolgrupper, en grupp med 80 åttondeklassare och en grupp med 150 barn i åldrarna 5-12 år, så det var större grupper än vi jobbat med tidigare. Utöver det var det ett projekt att renovera en låghöjdsbana som Outdoor Academy tydligen byggt invid en skola för en massa år sedan och att förbreda en mässa som skulle äga rum i Kokkola nästkommande helg. Jag var med som ansvarig i mässgruppen, så veckan bestod av att bygga monterväggar, vika broschyrer, anordna en tävling, skriva ut planscher och rigga allting, och hela helgen hade vi en monter på mässan. Det kändes ändå som ett kul projekt och det blev väldigt lyckat med montern faktiskt!
 
Järngänget redo för 150 barn <3
 
 
 
 
 
 
På måndagen var det första maj, och utomhusnördar som vi är for vi till Fäboda för att ha en mysig dag ute (solen sken ju?) men vi hade inte riktigt tänkt på att det skulle blåsa så mycket, så vi rullade in oss i filtar och la oss på klipporna. Ändå väldigt mysigt :)
 
Burritosarna solar sig på klippan
 
Förra veckan hade vi forspaddling tisdag till lördag! Sjukt kul verkligen! Vi paddlade kanadensare i Kronoby å, började där det bara var lite strömt och avslutade i lite mer fors. Under veckan hade vi, utöver våra två lärare Erik och David, två gamla OA-elever som själva jobbat med raftingguidning under några år. Verkligen kul att skolan tar in andra instruktörer som är inne i branschen och kan komma med nya inputs! Under torsdagen och fredagen hängde vi i samma fors hela dagarna och fick "tävla" i en bana där man kunde ta poäng genom att klara av så många hinder som möjligt på en run. Hindrena var t ex att ta bakvatten bakom stenar eller längs strandkanten eller att surfa på en stillastående våg. Det var svårt att inte försöka ta så många som möjligt, men då slutade det oftast med att man hamnade i vattnet... Utöver det tränade vi på räddningar med kastlina och att se ut var det är bäst att stå och kasta. Det blev myyycket släpande av kanoterna upp till starten under de dagarna kan jag lova! Men bra att få bara öva, öva, öva lite också, och inte minst kul! Riktigt skoj också att få lära sig tekniken bakom från några som verkligen kan, det ger en helt ny dimension från de få gånger jag paddlat kanot tidigare då man mest paddlat lite på måfå i jämförelse :) Tråkigt nog vaknade jag med dunderont i halsen i lördags så jag missade den sista dagen :( Men var ändå med från land och kollade på!
 
Sandra och Jennie tar bakvatten
 
 
 
 
 
Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig... ;)
 
 
 
Kul är det i alla fall! Nästan så kul att det fått över de inbitna klättrarna till paddelspeccen i höst ;)
 
Utöver det har vi hunnit med lite klättring i bouldergrottan och kundvagnsrally i mataffären!
 
 
 
 

Kommentera här: